Opetus

Yksityistunnit

Yksityistunnit ovat perinteinen ja edelleen pääasiallinen tapa oppia Alexander-tekniikkaa. Tunneille tuleminen ei vaadi aikaisempaa tietoa tai kokemusta tekniikasta. Opetus alkaa aina perusteista. Työtä tehdään pääasiassa istumisen, seisomisen ja kävelemisen kautta. Tunneilla voidaan käydä läpi myös tekniikan soveltamista erityyppisiin tekemisiin oppilaan toiveiden mukaisesti, esim. instrumentin soittaminen.

Yksi opetuskerta kestä yleensä noin puolituntia. Ensimmäinen kerta tosin kestää hieman pidempään, koska silloin on enemmän selostettavaa perusteista. Oppilaan oman kehityksen kannalta on parasta, jos hän voi ottaa tunteja alussa intesiivisesti, usemman kerran viikossa.

Kuinka monta tuntia on tarpeen? Tämä on usein kysytty kysymys, johon on vaikea antaa vastausta. Jotkut käyvät muutamalla tunnilla ja toiset ottavat tunteja vuosia. Alexander-tekniikan työskentelytavan ymmärtäminen vie yleensä 3-5 kertaa. Perusteet ja hyvän pohjan omatoimiselle tekniikan soveltamiselle oppii 10-15 kerralla.

Kurssit ja ryhmäohjaus

Kurssilla opetetaan Alexander-tekniikan perusajatukset, sekä miten niitä sovelletaan käytännössä oman hyvinvoinnin hyväksi. Kurssilla käydään lävitse kehon käytön periaatteita istumisen, seisomisen ja kävelemisen kautta. Opetus tapahtuu pienryhmissä ja on aina yksilöllistä.

Yrityksille ja työyhteisöille

Uusi Kevyesti Töissä -valmenuksemme tuo Alexander-tekniikan hyödyt työympäristöön sovitetussa muodossa. Alexander-tekniikka soveltuu erinomaisesti yrityksille henkilöstön työkyvyn ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Lisätietoja valmennuksesta löydät Kevyesti Töissä kotisivuilta